lauantai 13. helmikuuta 2010

Anteeksi pitkä tauko...

Bonjour alla!

Satunnainen matkailija on ollut ranskalaisen koululaitoksen pyörteissä niin lujasti etten ole ehtinyt kirjoittelemaan kuulumisia... Anteeksi siitä!

Viimeisen parin viikon aikana olen päässyt kokemaan kaikenlaista uutta ja ihmeellistä... Todennut arvostavani suomalaista opetustapaa ja todennut että seuraavan 5 kuukauden aikana aivokuoreeni tallentuva tieto tulee olemaan suurimmaksi osaksi jotain ihan muuta kuin mitä koulussa opetetaan. En halua avautua hirveästi koulun systeemeistä mutta sanotaan näin että vaikka opiskelijoilta täällä vaaditaan paljon tuntuu että opettajaksi pääsee jos käy rehtorin kämpillä tekemässä putkitöitä (tämä on tosi tarina yksi luennoitsijoistamme kertoi ettei ole opettaja vaan rehtorin putkimies kaveri. Kyseinen sankari pitää puolen tunnin välein tupakkataukoja, luulisi että nikotiinilaastarin kanssa olisi helpompaa)

Integroitumiseni opiskelija ryhmiin on ollut vähäistä johtuen omasta laiskuudestani ja aikataulujen epäonnistumisesta. Mutta eiköhän se tuosta jossain vaiheessa selviä. Täällä on ollut kaikki vähän sekaisin kun kaupungin ulkopuolelle on satanut lunta... Antaa opettajille luvan perua tunteja ja aloittaa luennon sittenkin tuntia myöhemmin.

Opintopisteiden saanti täällä voi olla työn ja tuskan takana mutta pakko purra hammasta ja toivoa parasta.

Satunnaisen matkailijan parempi puoliso on tulossa ensi viikolla kylään ja olen ajatellut näyttää hänelle paikkoja, joten olen suunnitellut viikonloppu reissua Barcelonaan... Sielä on kuitenkin enemmän tekemistä kuin täällä ja isompi sänky!

Tänään toivottavasti saan houkuteltua jonkun seurakseni katsomaan Montpellieriin kotimatsia ja ehkä sen jälkeen menen käymään jossakin tutustuen kaupungin yöhön... tai vietän illan taas katsoen jonkun elokuvan (huono puoli tässä on se että olen jo katsonut kaikki hyvät elokuvat).

Noh, tässä oli tämän kertainen info pläjäys ranskan maalta...

Maitojunasta vielä, olen tulossa lomamatkalle Suomeen ensi kuussa, mukavaa ulkomailla asumisessa on se että voi tulla lomalle Suomeen... Alkoi niin paljon tekemään mieli ruisleipää ja HK-sinistä että on pakko tulla pyörähtämään kotosalla... ehkä myös käyn koululla sopimassa kursseista ja tekemässä pari tenttiä mutta enimmäkseen HK-sininen!

Terveisin Satunnainen matkailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti