tiistai 6. huhtikuuta 2010

Onko pääsiäisen jälkeen elämää ja miksei mulla ole yhtään ikävä mämmiä?


Nyt on pääsiäisloma lusittu loppuun ja tänään piti palata sorvin ääreen... mutta univelka painoi liikaa silmäluomia ja kirjanpitoa ranskalaiseen tapaan jäi välistä... noh nyt on keväällä enemmän tilaa lukkarissa kun yksi aine tippui pois.

Pääsiäinen meni mukavissa merkeissä, olin käymässä Madridissa ja näin loistavan jalkapallo ottelun... myöskin koti-ikävä helpotti kun sain mukavaa seuraa suomesta (paparatsin joka asuu luonani) ja tuliaisena salmiakkia sekä uusin veikkaaja.

Reissu alkoi huonoissa merkeissä itselläni, olin varannut itselleni lipun aamujunaan Montpellier - Girona välille pitkäksi perjantaiksi... Junan lähtöaika oli 7:28 mutta olin antanut itselleni kertoa junan lähtevän 7:48... nautin rauhassa aamu kahvista ja pakkailin kassiani kun huomasin lipun pöydällä ja tajusin omaavani noin 15 minuuttia junan lähtöön... Pakkasin kassin ja kuin Ben Johnson kirmasin kohti asemaa... Suustani taisi päästä muutama suomalainen voimasana matkalla asemalle mutta ehdin kuin ehdinkin junaan ja aikaakin jäi ruhtinaalliset 15 sekunttia ennen junan lähtöä... noin tunnin matkustamisen jälkeen alkoi myös hengitys kulkea suht koht normaalisti, sääliksi käy vieressäni istunutta neitokaista kun pahasti tuikuttanut läähättävä suomalaismies saapui junaan... en tiedä miksi mutta kyseinen neitokainen jäi pois seuraavalla asemalla... Gironasta lensin Madridiin ja Madridin metroverkostoissa seikkailun jälkeen paukahdin hotellille... Hotellihuoneessa oli kaikki nykyajan herkut juoksevasta vedestä näköradioon asti, jonka ääressä vietin loppupäivän katsellen joka kanavalta tulevaa Serranon perhettä.

Pääsiäistipuni saapui illalla hotellille ja kävimme hotellin ravintolassa syömässä... Hotelli huoneessa oli tottakai erilliset sängyt ettei kummallekkaan tulisi kiusauksia... Synnissä ei pidä elää edes ulkomailla eikä varsinkaan pääsiäisenä!

Lauantaina sää ei suosinut meitä vaan ilma oli viileä ja sateinen... Minä olin totta kai t-paidalla liikkeellä koska eihän Espanjassa voi olla kylmä ja jouduin ostamaan takin (ensimmäinen kevät takki varmaan 5 vuoteen)... Lauantai oli ostospäivä ja kiersimme minun väsymykseen asti ja vähän ylikin Madridin kauppoja.

joku aukio Madridissa?

Sunnuntaina suunitelmissa oli turistina oloa ja illalla (vihdoinkin) Atleticon peli Deportivoa vastaan... Tätä olin odottanut! Kävimme aamupäivällä noukkimassa liput ja tarvittavat oheiskamat(huivi ja huppari) Vicente Calderonilta (Atleticon koti stadion) jonka jälkeen lähdimme kiertelemään nähtävyyksiä... alunperin tavoitteena oli haukata lounas Hard rock cafessa mutta joku muukin oli samalla suunnitelmalla liikenteessä joten se jäi seuraavaan kertaan... Päivä kului auringon paisteessa kävellessä ja kaupungin vilskettä ihmetellen...

Gran via
Aikaisemmin olen pitänyt Barcelonaa omana suosikki kaupunkinani mutta nyt en osaa valita... Madrid vai Barca, en tiedä... ehkä koko epsanja.
Illalla mentiin sitten katsomaan La Liga:a ja matsi oli viihdyttävä ja se Madridin parempi jengi voitti... Deportivo oli täysin vastaantulija... Tunnelma oli todella hyvä, ihmiset elivät ottelun mukana ja ultrat lauloivat chantteja kovaan ääneen (muunmuassa Peppi Pitkätossua uusilla sanoilla)... Madridissa ei törmännyt samanlaiseen vastakkainasetteluun kuin Barcelonassa (Barca-Real Madrid vääntö) vaan tavernoissa katsottiin Barcan peliä ja hurrattiin Barcelonan maaleille... Madridissa vääntö on enemmän realin ja atleticon välistä (kojuissa ennen peliä oli myynnissä anti-madridista huiveja jotka ovat v***uilua realin kannattajille)...

Maanantaina oli aamulla aikainen herätys ja haikeat jäähyväiset... Minun lentoni lähti Gironaan ja paparatsin kohti Helsinkiä. Harkitsin hetken aikaa ottavani Gironasta lennon Tukholmaan mutta järki voitti ikävän...

Girona on todella hieno pikku kaupunki noin 90 kilometriä Barcelonasta Ranskan rajalle päin... suosittelen kaikille käymistä, ei paljoakaan turisteja ja hinnat ovat halvempia kuin isomissa/tunnetuimmissa kaupungeissa. Mä vietin siellä vanhassa kaupungissa kävellen koko päivän ja olin todella otettu, yleensä en jaksa innostua maisemista mutta... huh huh. Hieno paikka.

Vanhassa kaupungissa oli sellainen kasari James Bond-fiilis kun pulska Roger Moore pomppii talojen katoilla spectren kätyrin perässä... karua mutta niin kaunista (vähän niinkuin viikset)Kesä lähenee nopeasti ja kotiin paluun suunnittelu pitäisi aloittaa... Näillä näkymin kotiin tuleminen hoituu viherpiipertäjä tyyliin junalla joten kylmät talvet jatkuu kotosuomessa edelleen (anteeksi)... Tavoitteena olis hommata 22 päivän interrail-kortti ja tulla kotiin pikkaisen mutkitellen. Euroopassa on niin monta paikkaa missä haluais käydä ja 22 päivää on kuitenkin lyhyt aika joten reitin suunnittelu on todella hankalaa, mennäkkö vielä espanjaan vai pastan kotimaahan... Sen tiedän että Ranska on nähty, Pariisi on ainoa kohde mihin mennään näillä näkymin... Enemmän varmaan reissuun vaikuttaa kuinka paljon mulla on opintolainaa jäljellä ja onko Visalla tilaa...

Nyt Lidlin kautta Football managerin kimppuun joten Hyvää vappua kaikille jos en muista kirjoitella...

Satunnainen matkailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti