perjantai 29. tammikuuta 2010

Mihin terävää veistä tarvitaan?

Aika menee siivillä kun on hauskaa... tajusin äsken että olin pitänyt 3 päivää väliä kirjoituksissani aivan huomaamatta. Anteeksi siitä kaikille lukijoille (1 laskurien mukaan).

Mä olen järjestellyt asioita mahdollisimman valmiiksi tulevia ponnisteluja varten. Maanantaina pitäisi koulun alkaa ja silloin kai selviää sekin että onko mulla koulua.

Nyt mulla on pankkitili (ehkä) johon kuuluu ilmeisesti Carte Blu (paikallinen pankki/visa en tiedä luottorajaa enkä aio käyttää sitä ebayssä), Shekkivihko (täällä ollaan kehityksen kärjessä) ja kämppä on vakuutettu... Vakuutuksen piti kuulua pankkitilin avaukseen ilmaiseksi mutta ilmeisesti virkailijan kiire kohti siestaa aiheutti sen että se unohtui joten jouduin ottamaan sen asuntolan kautta (18 euroa asumisajalta ilmeisesti)...

Pääsin tutustumaan tandemiini (paikallinen vastine tuutorista) kolmen oharin jälkeen eilen illalla. Tandemini Vanessa oli ranskalaiseen tapaan 15 minsaa myöhässä mutta paljastui kuitenkin mukavaksi ja avuliaaksi, hän oli korvaamaton apu eilen kun sain hommattua itselleni paikallisen kännykkäliittymän ja puhelimen... Prepaid liittymät ovat täällä järjettömän kalliita ja hinta viidakko on todella epäselvä, olin suunnitellut hommaavani myös 3g yhteyden korvaamaan kämpän järjettömän huonon nettiyhteyden mutta se saa jäädä tulevaisuuteen koska hinnoittelu mallit ovat jotain ihan järjetöntä... Prepaid yhteys on 9 euroa päivä tai vaihtoehtoisesti voi ostaa internet minuutteja?

Tämän päivän tavoitteena olisi pestä viikon pyykit ja käydä keskustasta ostamassa koululaukku ja muita tarvittavia välineitä... katsotaan saanko aikaiseksi (manjaana manjaana).

Ainoa pakollinen homma vielä on bussikortin hommaaminen mutta se saa jäädä suosiolla ensi viikkoon... kuuleman mukaan se ei hoidu ilman ranskan kielen taitoa. Toisaalta ei pitänyt tilin avauksen ja kämpän vuokrauksen onnistua ilman ranskan kieltä...

Tilin avauksesta vielä pitää kertoa seuraavaa, kävin tosiaankin tiistaina ihmettelemässä pankissa jossa kaiken piti hoitua helposti ja minulle luvattiin että torstaina kaikki on kunnossa ja voin ihmetellä asioita tarkemmin virkailijan kanssa... Eilen sitten pankkiin saapuessani ja perus bonjourit läpikäytyäni alkoi allekirjoitus show... Virkailija löi nokan eteen sopparia sopparin perään aina sivun alaosaa näyttäen... allekirjoitin siinä sitten pari kymmentä lomaketta kunnes viimeinen lappu oli englanniksi muste oli paikoitellen kulunut pois ja lappu näytti muutenkin olevan valokopion kopion äpärä serkkupoika...

Englanninkielisen lapun pää asia oli että allekirjoittamalla kyseisen lapun vannon ymmärtäneeni aikaisemmat sopimukset... vaikea ymmärtää kun laput oli ranskaksi ja virkailija oli kääntänyt viimeisen sivun aina esille sopimuksista mihin allekirjoitus laitettiin... noh kerran sitä vaan eletään ja onhan aikuisella miehellä hyvä olla asuntosäästötili Ranskassakin joten nimeä paperiin ja kokis/hymy...

Tällä viikolla olen kiusannut makunystyröitäni muunmuassa mysteerilihalla punaviinikastikkeessa ja purkkipastalla... suosittelen. Tulee muuten kohtuu luolamies fiilis kun repii käsin lihankönttejä pienemmäksi ennen paistamista... mihin terävää veistä tarvitaan?

Nyt kun verkostoituminen on päässyt alkuun ja olen jo tutustunut yhteen (1) ranskalaiseen tarkemmin jatkan samalla tiellä ja huomenna pitäisi treffata kaks suomalaista tyttöä ketkä opiskelevat täällä... Niillä on reissu alkanut pikkaisen paremmin johtuen varmaan siitä että niiden paperihommat ei menneet uusiksi joulukuussa...

Iloista eloa kaikille kotisuomeen ja nauttikaa pakkasesta

Satunnainen Matkailija

tiistai 26. tammikuuta 2010

hihhuli hei huolta nyt ei

Heipä hei karvakorvat ja pakkasukot tahi akat!

Ranskassa paistaa aurinko ja Satunnaisen Matkailijan verhot on ikkunan tiellä... Olen tietoisesti pitänyt vähän matalampaa profiilia kirjoituksissa ja nauttinut ranskalaisesta elämänmenosta.

Jos niitä ei nappaa järjestellä asioita niin ei mullakaan oo kiire. Alkuviikon oon nyt tehnyt rästiin jääneitä kouluhommia Suomen päähän ja vedellyt sitä kautta rasteja yli listoista.

Täällä on tosiaankin nyt viikon loma opiskeluista ja loma voi venähtää koska perjantaina on yleislakko joka voi sekottaa asioita ja pakkaa vielä enemmän...

Tässä kämpän lähellä piti olla pankki missä asiat hoituu englanniksi... kaikki vaihtarit kuulema asioi sielä ja hommat toimii!!!

Arvatkaa toimiko... no ei mutta mulla on torstaina tilinavaus ja vakuutus meetinki jonkun naisen kanssa kuka ei puhu sanaakaan englantia... jännää!

Tänään kun sen kans sopisin asioista niin puolet asioista mitä se kysyi meni toisesta korvasta sisään ja hävis sinne, eivät kuitenkaan löytäneet sinne missä ymmärrys tapahtuu!

Noh torstaina mulla on varmaan autolaina ja asunnonsäästö tili Ranskassa...

Muut vaihtarit ja niiden tukihenkilöt lähtivät Barceloonaan... kukaan ei ollut mulle infonnut tälläisestä mutta mä lohduttauduin että kun muut on koululla niin mä voisin paukahtaa Madridiin katsomaan Atletichon peliä.

Sielä voin sitten Isä-Pedron ja pikku-Pedron kanssa ihmetellä että miksi se Virkkunen niistä puhuu suorassa lähetyksessä...

Koulu hommat Suomeen on nyt pulkassa ja huomenna on kännykkäliittymän metsästys päivä... pitäisi varmaan onnitella itseään koska en ole ollut kouluhommien suhteen koskaan näin ahkera... Hommat ei olleet kuin noin kuukauden myöhässä.

Niin joo ja hauskoja sattumia jos purkissa lukee shampooing niin se ei välttämättä tarkoita että se on shampoota... olen nyt pessyt letin kolme kertaa jollain hoitoaineella... letti on paskanen mutta kiiltää kuin norpan nenä.

Ja mulla toimii tiskiharjana pieni vessaharja kun mistään kaupasta en ole sattunut löytämään tiskiharjaa... Mutta se on sitä multitaskinkia tai jotain!

Nyt asunnon itäsiipeen kaivamaan nenää joten moikka moi...

Satunnainen Matkailija

lauantai 23. tammikuuta 2010

Öö pitikö tän nyt näin mennä?

Heipä hei taas sinne kotisuomeen...

Kirjoittelen nyt täältä minun Ranskan kodistani. Tänään chekkasin itseni hotellista ulos ja pamahdin pelipaikoille toivoen että nyt on kaikki ok ja alles klar...

Ei ollutkaan... Eilinen sopimus oli tämän päiväisen naisen mielestä laiton ja hän oli sitä mieltä että kaikki tehdään uudestaan ja katsellaan sitten ensi viikolla että muutaako se Satunnainen Matkailija heidän asuntolaansa... Mulla kuulema pitäisi olla tili täällä mutta kun sitä ei saa jossei asu jossain (naisenkin mielestä tässä on ongelma), mulla pitäisi olla vanhempien takaus että ne maksaa mun vuokran jos mä päätän lähteä livohkaan. Ok mutta pitääkö mun nyt lähteä sitä Suomesta asti hakemaan? No he nyt tulee sen verran vastaan että laput voi lähettää Suomeen ja sitten pikapostina takas ja ei se nyt niin tarkkaa ole jossei se takaus tule vanhemmilta...

Mä yritän vielä vääntää että jos ne voisi vaikka skannata ne laput ja lähettää sähköpostilla niin saatais asioita eteenpäin.

Niin ja siitä vuokra-ajasta siinäkin oli jotain hässäkkää, eilen se varmistettiin kahdelta ihmiseltä että voin olla täällä 10.07.2010 asti mutta nyt ne päivät vedettiin yli ja nyt soppari loppuu kesäkuun lopulla... Toivottavasti koulukin on silloin ohi!

Kävin muuten eilen ostamassa itselleni Usb2-kaapelin kotiin jääneen tilalle ja tässä ote keskustelusta lyhennettynä (oikea kesti noin 5 minuuttia)

Satunnainen Matkailija "Bonjour"
Myyjä atk-liikkeessä "Bonjor"
S.M. "Parle tu L'anglee"
M.a-l "non"
S.M. "Usb-deux cable merci"
M.a-l "tyhjät silmät kuin peuralla liikevaloissa"
S.M. "Usb-deux cable merci"
M.a-l "ei muutosta"
S.M. "Paper" ja näyttää samalla kirjoittavansa
M.a-l "mutinaa ja paperin kaivamista"
S.M. kirjoittaa paperille usb2-cable
M.a-l " aah, Le usb-deux cable"

Loppujen lopuksi sain kaapelin 5 eurolla kun kaveri uskoi etten tarvitse kymmenen metrin piuhaa...

Eliset bileet meni penkin alle kun en saanut ketään kiinni ja sama meno näyttää jatkuvan tänään... mutta en valita, vaikka tää mun vuodatus välillä siltä kuulostaa!

Olen luottavainen että asiat järjestyy ja jos ei järjesty niin aloitan Tivolin...

Kun koulu alkaa viikon päästä niin sitten meikäläinenkin ehkä pääsee tutustumaan toisiin opiskelijoihin ja ehkä selviää ettei kaikilla muillakaan ole mennyt ihan putkeen!

Terveisin Satunnainen matkailija

ps. Jos joku iloinen nuuskaaja saapuu etelä-ranskaan kevään aikana niin Montpellierin suunnalla pääsee majoittumaan halvalla

perjantai 22. tammikuuta 2010

Juna meni jo

Kun menee vahvasti niin menee vahvasti...

Mä kyllästyin manjaana manjaana meininkeihin ja totesin että kyllä nyt yks kämppä vuokrataan vaikka väkisin...

Huomenna on muutto edessä noin 18 neliöiseen yksiöön jossa on kaikki nykyajan herkut eli sänky, suihku, vessa ja jääkaappi... Maitojuna puksuttaa nyt ilman mua pois koska tein suoraan 5 1/2 kuukauden vuokrasopimuksen!

Kun päättää toimia ja on tarpeeksi turhautunut meininkeihin niin asioita tapahtuu... Kanadalainen oli löytänyt jonkun kämppäkaverin jo itselleen ja mä olisin joutunut valitsemaan hotelli majoituksen tai muiden nurkissa lojumisen väliltä joten päätin tehdä itse!

Nyt näyttää siltä että kaikki järjestyy mutta huomiseen on vielä aikaa...

Tänään pitäisi olla jonkun asteiset bileet mutta meikäläinen taitaa vaan käydä kääntymässä koska ei kiinnosta kantaa rinkkaa ja reppua enää yhtään hetkeä, varsinkaan krapulassa.

Huomenna mä pääsen vihdoinkin syömään muutakin kuin americano patonkeja... täytyy varmaan tehdä lihapullia ja perunamuusia sekä juoda Litlin kolaa!

Tämmöistä tänne

ps. täällä on 12 astetta ja aurinko paistaa... mites sielä?

ps2. Miten sanotaan ranskaksi haluaisen ostaa usb2-johdon ulkoista kovalevyä varten kotiin jääneen tilalle?

torstai 21. tammikuuta 2010

Uusi päivä ja uudet kujeet

Tänään on kaikki mennyt putkeen... koululla pahoiteltiin kaikkia väärinkäsityksiä ja mun yhteyshenkilö pahoitteli ettei hän voinut soittaa mulle kun hänellä ei ollut kännykässä rahaa, ihme ja kumma mutta se ilmeisesti vaikuttaa siihen ettei facebookissakaan pysty viesteihin vastaamaan?

Joka tapauksessa, kurssit todennäköisesti järjestetään ja minutkin sinne päästetään. Joten ei kai sitä maitojunaa nyt ihan vielä tarvitse tilata...

Kämppä asia on edennyt muutaman askeleen eteenpäin ja vaihtoehtoina olisi oma pikku yksiö tai kanadalaisen kanssa kimpassa asuminen (olen kaatumassa kanadalaisen puoleen mikäli kämppä on ok ja sijainti hyvä)... Lätkän olympia finaalista Canada vs. Suomi tulee todellinen trilleri...

Sen olen nyt huomannut niin täällä kun kysyy jotain niin saa yleensä vastauksen johonkin muuhun... Koululla ihmiset oli mukavia ja koulu oli mukavan oloinen vaikkakin mun opas piti mua jotenkin älyllisesti vajaavaisena (ei tarvitse kertoa 5 kertaan että heillä on kerrosnumerointi korvattu aakkosilla eli 1. kerros on a, 2. kerros on b ja niin edelleen... eihän siinä ole mitään logiikkaa)

Ensi viikko on sopivasti lomaa että tässä ehtii selvitellä asioita, mitään täällä ei voi tehdä jossei ole kämppää... En voi avata pankkitiliä koska minulla ei ole vakituista osoitetta ja en voi vuokrata kämppää kun minulla ei ole paikallista tilinumeroa eli kumpi oli ensin maalissa kananmuna vaiko kilpikonna?

Niin joo vielä opiskelu käytännöistä, yhden (1) kerran saa olla selittämättä poissa sen jälkeen paukahtaa kurssista nolla (0), jos myöhästyy yli 10 minuuttia tulee poissaolo ja kaksi myöhästymistä ilmeisesti vastaa yhtä poissa oloa... se pikkaisen kuumottaa kun mä en ole tullut kouluun ajoissa viimeiseen 29 vuoteen nytkin olin sopivasti 15 päivää myöhässä!

Terveisin occasionnel voyageur

ps. palohälyytin ei ole soinut tänään kertaakaan


keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Hip hei ja hurraa Ranska...

Täällä ollaan, ytimessä!

Olen yrittänyt koko päivän pärjätä ranskalla mutta meikäläisen toinen lause on aina;
Je ne comprendre pas, Parle tu L'angles = vapaasti suomennettuna mä en tajuu, puhuks enkkuu?

Eilisen vuodatuksen jälkeen tämä päivä on ollut hyvä... Kolme tuntia sateessa kävelyä rinkka selässä ja reppu kainalossa pelkästään kuullakseni ettei mua oteta tänään vastaan ja mun paikallinen kontakti teki mulle oharit joten ei kämppää, ei sohva paikkaa eikä ymmärrystä...

Mä olen nyt ytimessä vanhassa kälyisessä hotellissa pari yötä joka syö mun matkabudjetista sen minkä säästin ryanairin lento kikkailuilla mutta tulipa nähtyä Frankfurt... Hotellissa on ilmainen netti ja palohälyytin joka pärähtää soimaan aina kun ratikka ajaa ohi eli noin 3 minuutin välein...

Huomenna menen taas koululle ihmettelemään ja jos käy huonosti ja englannin kielisiä kursseja ei järjestetä alan järjestelemään maitojunaa kotiin

Tälläistä täällä

tiistai 19. tammikuuta 2010

Maitojuna...

Heips,

Rakkaat lukijat eli 0 kävijää!

Otsikkona on heti toisessa blogi merkinnässä raflaavasti leikittelyä kotiin tulemisesta. Kun hommat menee puihin niin ne menee puihin kunnolla.

Huomenna aamulla on lähtö kohti Ranskaa ja tänään selvisi että koulu johon olen menossa ei olekkaan se mikä sen piti olla...

Yhteyshenkilöni koulussa johon olin menossa ilmoitti kautta rantain (feidasi minut pois keskustelusta) ettei häntä kiinnosta vastata kysymyksiini kun en nyt ilmeisesti olekkaan tulossa hänen kouluunsa...

Majoituksen piti hoitua yhteyshenkilön kautta mutta... noh rivieran yö ei ole niin kylmä kun Suomen yö!

Muuten tänään on ollut hyvä päivä kolmesta syystä...
1. Currywurst - voiko maa joka syö makkaraa ja tekee siitä taidetta olla paha... (tähän piti tulla joku hauska viittaus Saksan historiaan mutta päätin olla suututtamatta 0 kappalella lukijoitani)
2. O'reilly's-irkkupubi hotellin lähellä ja sielä nautittu myöhäinen lounas tai aikainen päivällinen eli douple cheese and beacon-burger ja Magners-pintti
3. O'reilly'ssä nautittu jälkipala eli Blackvelvet-niminen juoma joka sisälsi Guinessia ja sideriä... makoisa

Matkailuvihje... reissussa kannattaa aina suunnata paikalliseen irkku-mestaan koska ne eivät petä koskaan, halpaa juotavaa ja täyttäviä annoksia ruokaa!

Kiitos & anteeksi ja huomenna opettamaan Ranskaan miten suomi poika kiroilee...


Ensimmäinen blogi viesti...

Jei,

Tarkoituksena ja tavoitteena on purkaa asioita ja jauhaa jutuista mitä tapahtuu kun melkein 30-kymppinen matkapuhelinalan ammattilainen lähtee puoleksi vuodeksi opiskelemaan ulkomaille... Oppiiko vanha kettu uuden kielen vai onko puolen vuoden päästä Ranskan virallinen kieli suomi.

Makoilen tällä hetkellä hotellissa Frankfurtissa ja latailen akkuja odottaen Starbucksin kahvin piristävän vaikutuksen alkamista (myivät minulle ihan varmaan kofeiinitonta... ne pirut). Huomenna aamulla alkaa matkani kohti Montpellieriä joka tulee olemaan kotini toivon mukaan puolen vuoden ajan.

Frankfurtista vielä jotain... kun saavuin tänne eilen illalla ja etsin hotelliani olin todella pahojen kuumotusten vallassa, narkkeja pyöri joka paikassa ja paikkoihin yritettiin repiä sisään... aamulla kun olin tyytyväisenä nukkunut bratwursti aamiais ajan ylitse, lähdin hakemaan aamiaspaikkaa... ja kaupunki näytti toisen poskensa! Kun narkit on mennyt pötköttämään on tämä ihan viihtyisä paikka!

Nyt kohti läheistä irkku-baaria lounaalle ja katsotaan jos saan jotain kuviakin tänne jossain vaiheessa!