lauantai 13. helmikuuta 2010

Anteeksi pitkä tauko...

Bonjour alla!

Satunnainen matkailija on ollut ranskalaisen koululaitoksen pyörteissä niin lujasti etten ole ehtinyt kirjoittelemaan kuulumisia... Anteeksi siitä!

Viimeisen parin viikon aikana olen päässyt kokemaan kaikenlaista uutta ja ihmeellistä... Todennut arvostavani suomalaista opetustapaa ja todennut että seuraavan 5 kuukauden aikana aivokuoreeni tallentuva tieto tulee olemaan suurimmaksi osaksi jotain ihan muuta kuin mitä koulussa opetetaan. En halua avautua hirveästi koulun systeemeistä mutta sanotaan näin että vaikka opiskelijoilta täällä vaaditaan paljon tuntuu että opettajaksi pääsee jos käy rehtorin kämpillä tekemässä putkitöitä (tämä on tosi tarina yksi luennoitsijoistamme kertoi ettei ole opettaja vaan rehtorin putkimies kaveri. Kyseinen sankari pitää puolen tunnin välein tupakkataukoja, luulisi että nikotiinilaastarin kanssa olisi helpompaa)

Integroitumiseni opiskelija ryhmiin on ollut vähäistä johtuen omasta laiskuudestani ja aikataulujen epäonnistumisesta. Mutta eiköhän se tuosta jossain vaiheessa selviä. Täällä on ollut kaikki vähän sekaisin kun kaupungin ulkopuolelle on satanut lunta... Antaa opettajille luvan perua tunteja ja aloittaa luennon sittenkin tuntia myöhemmin.

Opintopisteiden saanti täällä voi olla työn ja tuskan takana mutta pakko purra hammasta ja toivoa parasta.

Satunnaisen matkailijan parempi puoliso on tulossa ensi viikolla kylään ja olen ajatellut näyttää hänelle paikkoja, joten olen suunnitellut viikonloppu reissua Barcelonaan... Sielä on kuitenkin enemmän tekemistä kuin täällä ja isompi sänky!

Tänään toivottavasti saan houkuteltua jonkun seurakseni katsomaan Montpellieriin kotimatsia ja ehkä sen jälkeen menen käymään jossakin tutustuen kaupungin yöhön... tai vietän illan taas katsoen jonkun elokuvan (huono puoli tässä on se että olen jo katsonut kaikki hyvät elokuvat).

Noh, tässä oli tämän kertainen info pläjäys ranskan maalta...

Maitojunasta vielä, olen tulossa lomamatkalle Suomeen ensi kuussa, mukavaa ulkomailla asumisessa on se että voi tulla lomalle Suomeen... Alkoi niin paljon tekemään mieli ruisleipää ja HK-sinistä että on pakko tulla pyörähtämään kotosalla... ehkä myös käyn koululla sopimassa kursseista ja tekemässä pari tenttiä mutta enimmäkseen HK-sininen!

Terveisin Satunnainen matkailija

tiistai 2. helmikuuta 2010

Voiko takki olla auki jos se on tyhjä?

Pari koulu päivää takana ja lukemattomia edessä... Eilen ensimmäisenä koulupäivänä heräsin ajoissa, tein aamiaista ja lähdin kouluun hyvissä ajoin.

Pääsin pysäkille ja hyppäsin bussiin numero 6 (mikä on linjanumero bussille joka menee koululle)... tämäpä linjuriauto ei mennytkään koululle, rankalaisen logiikan mukaan bussien numerointiin ei voi luottaa vaan samannumeroinen bussi voi mennä samalta pysäkiltä ainakin kahteen eri suuntaan...

Onneksi huomasin asian nopeasti ja jouduin juoksemaan vain noin 1,5 kilometriä lähtöpysäkille... Kymmenen minuuttia myöhässä ekalle luennolle mutta onneksi luokan ovi oli auki ja pääsin ninjana sneakkaamaan sisälle. Kurssin aiheena oli international marketing ja kurssi vaikutti mielenkiintoiselta mutta hieman työläältä...

Eilen olisi pitänyt alkaa ranskan kurssin joka olikin ranskalaisen logiikan mukaan alkanut 2 viikkoa sitten ilman erillistä ilmoitusta joten kyseisestä kurssista hylätty ja ei toivoa ranskan kielen opiskelun suhteen... no jotain varmaan tarttuu muutenkin!

Elisisistä bussi seikkailuista viisastuneena lähdin tänään hyvissä ajoin kohti pysäkkiä (koulu alkoi jo 8 aikaan) mutta aamu bussi juuttui ruuhkaan ja jälleen myöhässä kouluun... olin viimeinen kuka pääsi ilman merkintää luennolle.

Meillä oli tänään yhteensä 6 tuntia jotain tietoverkko äijää kenen jutuista ei oikein ottanut selvää ja se olisi voinut vaikka puhua rakettiteknologiasta ilman suurempaa merkintää meikäläisen harmaisiin aivosoluihin...

Minut on sijoitettu syksyllä tulleiden vaihtarien ryhmään ja kaikki kurssit ovat tähän mennessä olleet syventäviä kursseja heidän syksyn opinnoistaan... Ranskalaisen logiikan mukaan minun ei tarvitse omata pohjaa minkä päälle rakentaa!

Muut uudet vaihtarit opiskelevat joissain muissa ryhmissä. Vanhojen vaihtarien porukka vaikuttaa ihan hyvältä ja olen lyöttäytynyt muutaman britti jätkän porukkaan koska heidän kanssaan ei tarvitse puhua ranskaa... molemmat ovat olleet täällä syksystä asti ja ranskankielen taito on molemmilla samalla tasolla kuin minullakin... trebien!

Muuta ihmeellistä täällä ei ole tapahtunut (läppäri rikki osittain kun juotin sille kahvia sunnuntaina, bussikortti hommaamatta edelleen)...

Eilen olisi ollut mahdollisuus tavata lisää suomalaisvaihtareita jotka ovat jossain toisessa koulussa täällä mutta olin niin pirun väsynyt illalla että totesin jättäväni verkostoitumisen toiseen kertaan...

terveisin väsynyt matkailija